Utställnings premiär avklarad

Jag var så nervös innan, men väl inne i ringen igår så släppte det!
Midas var jätteduktig! Ett tag vart jag lite ofokuserad och det syntes på honom! Han skötte sig så bra!
Domaren för dagen var Johan Hjertberg och hans kritik lyder så här: "Mask. hane för åldern. Bra huvud o uttryck. Bra hals o skuldra, bra förbröst, bra överlinje. Knappa vinklar fram. Bra bak. Rör sig bra ifrån alla håll."
Jag är nöjd med resultatet och kommer ställa igen.
Domaren sa att Midas har lite böjd rygg när han springer, men att det kan bero på att han växer...
Nu till bilduppdatering:

 

Ja...eehh, ni får nöja er med de där bilderna nu...
Som jag skrivit tidigare så är datorn snart full med bilder och annat. Alla bilderna fick plats i datorn, men det tar en EVIG tid att ladda upp dem!
Egentligen skulle ni fått njuta av en massa härliga bilder, men de här tre tog en kvart...och jag orkar inte mer nu...

Nu har söta Midas gått o lagt sig för natten i sin bur... trodde han ja...

Utställning på söndag

Oj så tiden går! 4 månaders dagen har passerats med en vecka!
Och vi njuter...jag och Midas i alla fall. Äntligen har jag fått ordning på hans kisseri inne.... Så frustrerande
Vill nog lova att lille Tim njuter av Midas också, på sitt sätt så klart! Han myser med honom och kramas och pussas! Sååå söta... Midas har sånt tålamod med Tim. Tim klättrar och klänger på honom som var han en klätterställning. Och tar hans tuggben och ger tillbaks. Om mamma inte ser vänder han även uppochner på Midas matskål...o ja, full med mat. Tror ni Midas bryr sig? Inte då!

OCH så på söndag...då är det dags... Midas och min första utställning... Och då menar jag verkligen första. Vi är lika gröna båda två!
Men det kommer nog gå bra! Får hoppas på kanonbra väder bara!

Bilder är på väg nu faktiskt!
Ska rensa lite mer i datorn och fixa lite annat så kommer det snart en bilduppdatering. Och då ska jag väl lyckas få den där efterlängtade bilde på pussande barn och hund... det är obetalbart gulligt...


Fortfarande inget minne i datorn och nu slut i kameran oxå... P.S. långt inlägg D.S.

Men externhårddiskinsköp väntar. Och ett till minneskort till kameran... Har ju nojan över om bilderna skulle försvinna om datorn kraschar...så då raderar jag bara "oviktiga" bilder på kameran...
I måndags provade vi på en valpkurs...
Men kan inte för mitt liv förstå hur de tänkte. Jag trodde och har vart på valpkurs förr där de visat och lärt hundägarna hur man lär hunden sitta, ligga. stanna kvar, inkallning mm mm. Och så givietvis lite socialträning, måste inte hälsa jämnt...
Men nej inte här... Här stod vi i ring och skulle gå sick sack mellan varann! Jag och två till verkade förstå syftet med övningen; KONTAK. MEN vi fick inte leka fram kontakten(?) Nehe tänkte jag och körde mitt EGET race. Godis fick vi mata på med...och hur bygger man ett bra ledarskap på godis? Så jag gav honom godis som extra förstärkning...och stackarn han fick inte mycket och vaknade klockan tre på natten och var hur bajsnödig som helst... Och efter den övningen skulle vi då gå på led allihop med två meters mellanrum och jobba på linförigheten, ja eller således kontakten igen. Och hade de inte kontakt med oss skulle vi sätta dem ner (men alla hade inte lärt sig hur de ska lära sina hundar att sitta) till de tog kontakt...ingen fattade nåt av övningen.
Sen plötsligt skulle vi göra inkallningsövningar. Och återigen ingen som förklarade HUR. Alla stod lite här och var. Några hundar rymde och hussarna och mattarna sprang efter och ropade! En annan hund sket totalt i sin matte. Och en annan var precis på väg tillbaks då en annans hundägare sa hej lilla sötnos, varpå hunden inte längre var på väg tillbaks till sin ägare.
Sedan skulle vi gå sicksack mellan koner...där också linförigheten/kontakten var övningen och så klart sitt...
Denna struntade jag i. För när ingen rättar hundägarna eller ger tips hur de kan lösa problemet då blir jag SÅÅÅÅÅÅÅÅÅ trött.
Jag bestämde mig tillslut för att jag var där för att bara träna mina moment "sitt" och gå i koppel med uppmärksamheten mot mig när jag krävde det och inte streta mot de andra hundarna eller hälsa. Men med Midas är inte det svårt...för man går ganska fort och han hänger på. Man sätter honom ner och han sitter och väntar på vad matte ska hitta på nästa gång. De tyckte att jag skulle trycka i honom godis när han satt så fint och tittade... Ja visst, sa jag, men varför då, hans beröm kommer ju när vi fortsätter gå eller med min röst och min klapp. Dom hade inget att tillägga.

Efter kursen slut så undrade de om någon hade frågor. O ja... Är det inte för mycket moment för en valp att ta in? Men de tyckte de inte. För sitt, linförigheten och inkallningen var faktiskt det allra viktigaste. Ja, men det är tre moment på en gång...det är för mycket för en valp... Nej då...allt måste de ju lära sig.

DET VAR FÖRSTA OCH SISTA GÅNGEN JAG VAR PÅ DEN KURSEN....

Blåbär, hallon och smultron

Jag har ju nämnt att jag vill hålla på med viltspår... Men jag tror vi byter till blåbär, smultron -och hallonspår!
Försök att plocka något av det och du har en glatt ätande Midas där... Han glufsar i sig. Det började med smultronen, sedan blev blåbären mogna och idag har han lärt sig plocka hallon. Visst finns det gott om dem alla, men man vill ju gärna ha lite hallon med sig hem för dem är det nog minst av...
Men det är CHARMIGT...och när man säger nej med ett skratt av älskvärd förtjusning över vad för hund man har då är det klart att busen inte tar en på allvar....

Han har busat med sin kompis Kilroy och tittat på kalvar. Jagat fåglar (för han är fortfarande en fågelhund ju) :)
Vi har varit och badat (bilder kommer på det vilken dag som helst...)! Han tog simborgarmärket då...vilket innebar att försöka flirta till sig en boll som tre unga män bollade med. Vi skrattade gott allihop...

Nu har jag påbörjat med att lägga upp en plan för Midas träning och när den är färdigställd så ska jag skriva ner den i bloggen. Jag har så mycket ideér och önskemål om vad han ska kunna så det rör till sig ordentligt i huvudet på mig!





Bilder och ett kort inlägg

Här blir det mest bilduppdatering!
Idag har vi badat i rösjön. Det är en breddning av en å som är långgrund och varm! Kilroy, Midas nya rottiskompis var med! Tyvärr är minnet på kameran fullt(!) så inga bilder på badturen idag! Tim var givietvis också med!
 
          Matte hittade köttbullar i ett träd (!) och jag fick smaka på dom

  Finns det fler såna köttbulleträd?
 

Tryckfelsnisse måste varit i farten ;)

Läste mitt förra inlägg och häpnades över stavfel/hoppblandning av bokstäver/bokstäver som inte ens hör till ordet... SLARV!

Tack Amanda för stödet! Jag tänker inte ge upp med spår än!

Känslan är dock att Midas är mer agility och freestyle och lydnads hund!

Har jag sagt att han kan sitt nu? Min duktiga vovve! Och snart kan han ligg klockrent också! Men jag kan inte skryta med att det är utan godis än!
Idag påbörjade jag rulla runt. Efter tredje gången började det gå upp ett ljus! En sån hund... Min Midas.

Han testar fortfarande matte. Men nu har jag förvarnat grannarna om att jag inte ropar tillbaks honom från deras tomter utan springer åt andra hållet! Och tänk, det funkar till 99%! Haha! Tänk er mig och Tim springades från hunden. Tim skrattar så han kiknar och efter nåra meter eller när man har sprungit bakom 1 en eller husknuten så kommer Midas i full fart. Annars är bollen med pinglan ett bra lockbete också! Bara jag får tillbaks honom på vår tomt utan att gapa efter honom så. Han ska ju ändå ha koll på sin flockledare....

Nu ska jag ut och lägga ett kort spår på två droppar och världens skojigaste leksak!


Ståndöras vara eller icke vara...

Läsar man rasstandarden på SASK så ska det icke vara ståndöra eller hängande öron...
Så min slutsats är att tejpa höger öra eller massera örat eller tejpa dit en 5krona.
Det senaste alternativet har jag provat. Men gissa om han kliade på bort den...
Så nu ska jag prova tejpa runt hela huvudet. Ett krux där bara; vet inte årdhur man gör alls...
Så hjälp mottages tacksamt...nån som har tid och komma hit.
Bäst att göra det innan det är försent...
Vet inte hur vanligt det är att de får ståndöron eller att det ser ut som om de ska få det heller...

För övrigt verkar inte blodspårsintresse finnas (?)... Hur kan en hund inte vara intresserad av blod?
Men vi ska inte ge oss än... provade igår och ska lägga ett idag igen...

Min skrutt har även haft en kompis på besök....En rottis på 5 månader. Bilder kommer på denna dejt senare.

Igår var vi på marknad och sedan var vi till nåra kompisar och grillade! De bor med åkrar på ena sidan huset, ladugård och kohagar på andra sidan huset! Och staket runt hela tomtem, men inte så tätt (ytp som hästhagar).
Midas var väldigt nyfiken och bara för att testa hur långt han skulle gå så sa jag inget när han smet utanför staketet och ut på åkern... Han kom väl sisådär 10 meter första gången... Andra gången kom han hundra meter, stod och funderade länge, sen vände han och sprang till sin matte... Och jag vart ju givetvis jättglad när han var tillbaks!

 

RSS 2.0