TILLGIVEN

För er som läst tidigare inlägg så vet ni ju att jag letade efter ett ord som beskriver Midas!
Ordet är TILLGIVEN....
Kan inte säga nåt mer än så om mattes hund. Han är överallt där jag är jämt. Ska han ta det lugnt när jag stökar runt måste han va i buren! Annars är han efter mig...
Älskar den här hunden och allt han har att ge. Och hela tiden jämför jag med schäfer som inte är i närheten av så tillgiven!


Hoppla så tiden går

14 veckor idag den skrutthunden


Vad har vi gjort sen sist då?!
Jo, vi har ju lagt 2 blodspår till. Det ena gick inte alls! Det andra gick BÄTTRE för han fick nosa och slicka på blodet (urk) innan vi gick på spåret. Han hitta de två första men gick inte riktigt med nosen i backen utan hade väl mest tur! Men det känns ändå som ett framsteg.
Han kan sitt nu! WOW! Och ligg håller vi på med nu! Och alltid stanna.
Är man aussie måste man ju också ha aussieryck! Och det har han haft så han vrickat eller sträckt höger framben. Och man kan inte säga till en valp att han har ont och måste va i viloläge!!! Så koppelpromenader i 14 dagar (då kan vi ju träna lite kontakt och fot)... och så lite lek som möjligt....eeehhh, ja just det. Men vi försöker i alla fulla fall!
Vi var och tittade på en fin badplats som är bra för både hund och barn! Låååånggrunt och ej kommunal! Tim var i med både pyjamas och regnbyxor vilket inte alls bekom honom. Men har aldrig hört honom så arg som när vi tog upp honom ur vattnet. Det var ju så kul när Midas plaskade omkring där också!
I början var det svårt att få i honom(en hög med grillkol var godare)
Så har vi lekt på tomten också!



Igår var vi på valhundstävling! Fåren och ankorna var väldigt spännande! Det där ska vi verkligen prova på!


Spår

La ett kort spår på gräsmattan idag! Första gången gick det inge vidare!
Andra gången la jag dit köttbullar vid varje blod och nosen var i backen och det gick nog ändå bra!
Måste ju komma ihåg att ta en dag i taget och ett moment i taget. Han är ju faktiskt ung än och vi har inte bråttom!


Så vill tacka dig Marie för de orden du skrev förut! Dom behövdes verkligen. Prestationsångesten är plötsligt lättare att lägga på hyllan nu när den smyger sig på!

Kram alla

Ursäkter och HJÄLP....

Funderar på att ringa elake Roger (i Midas ögon) o fråga om han vill komma o tipsa lite till!
Har ju sån prestationsångest med min hund att det rent låser sig!
Köpte ju frystorkat blod och skulle börja med viltspår idag... Men nej......... Sitt har vi tränat på istället. Och tydligen var det jobbigt för liten hund...
Hittade ingen flaska att blanda ut blodet i som man bara kan droppa ut det...typ ketchup eller så... Så det blev min ursäkt för dagen...
Och nu till HJÄLP! Hur tusan lär man hunden sitt och ligg utan godis?
Så av den frågan har ideén kläckts att ringa Roger och fråga om han inte vill komma och roa sig med mig och min hund!
Och hur gör man när de testar?
Exempel: Midas skulle ut o kissa på baksidan (vi har inget staket, bara buskar), jag hade Tim på armen. Och så var Midas färdig och jag ropade in honom... Men han tittade bara på mig (vill inte förmänskliga hunden, men för att ni ska förstå kunde han lika gärna pekat finger) och sprang runt huset och ut på gatan. Jepp, blev orolig och irriterad (tycks ju roa den hunden en del). Gick genom huset till framsidan och ropade in honom igen. Han kom till trappan, barnet fortfarande i famnen och tittade bara på mig. Närmade jag mig backade han. Då satte jag ner barnet på golvet och gick ut, högg tag i nackskinnet och släpade in Midas (ville kalla honom nåt annat där). Och sen var det inget mer med det...
Hur gör man?

Nån som har tips?

3 månader

Vilken dag!
Började som vanligt tidigt, 05.30, ut med Midas! In, tokbus Midas i farten och sedemera vaknade Tim!
Anders gav honom välling och jag försökte SOVA!
Klockan 7.00 frukost och 7.22 åt Midas. Sen ut på promenad! Och gissa om han var helvild....
När vi kom in var alla TRÖTTA, men Tim skulle ändå inte sova...bara 1h! Vilket resulterade i en trött Tim vid 11 och en rastlös hund strax efter... Men han höll sig under sängen och flytta runt runt...
Lunchdags och utgång! Då kom jag på att jag nog måste ha ny mat till hunden och tips på aktivering! Så ringer till Roger på väg in till stan. Stop i stallet där jag lämnade pengar och hund bajsa!
Roger håller kurser och säljer Nutra som jag valt att ge Midas! Så dejta honom utanför Vimmerby Gymnasium!
Imorn ska jag hämta foder och frystorkat blod! Viltspår nästa :D
Hem, trötta igen. Sov en stund och när vi vaknade var det då plötsligt  vällingdags, middagsdags och hundutgång samtidigt... ;)
Och så aktivera hund. Sitt och ligg har vi nu fastnat på därför envis som jag är ska han klara det där utan GODIS! För han ska inte ligga för att få godis utan för att jag säger det... HAHA!
Och så lek i skogen och samla fästingar!
Hem och bus på gräsmattan med sitt och ligg träning på skoj nivå! Och så fram med borsten för nu håller valppälsen på o ramla av i tussar hemma! Och undrar varför han måste döda borsten när jag sitter, men när jag står upp rör han den inte. Tror han tycker att jag hamnar i underläge när jag sitter...
När vi kom in, slängde Tim boll till Midas och dansade...synd att jag inte filmade.
Och så avslutar vi bloggen med ett gäng bilder:
Full fart mot matte
Travar fint
Försökte ställa upp honom utan hjälp, koppel eller godis...inte lätt

Mattes bus
O så här ser det ut på våra promenader!

Mattes Midas

Hmm här ska ingen komma o tro att det är nån annan än mattes hund!
Anders (min kära sambo) har vart ute med Midas EN gång om dagen sen vi hämtade honom. Entusiastik? Nej det vill jag inte påstå! Varken hund eller husse.
Anders får dra ut Midas i kopplet. Ja, för han kommer inte frivilligt när han ropar att det är utgång eller hans namn... Han ligger kvar vid mattes fötter ;)
Midas bemödar sig knappt resa sig när husse kommer hem heller. "Midas, vem kom?" får jag säga o peta till honom lätt med foten. Jag får en reaktion..."Midas, gå o titta vem som kom", petar till igen och han reser sig och viftar förströt med svansen och konstaterar att det bara var husse. Tillbaks vid mina fötter!
Nån gång ibland kan han hoppa mot Anders, men mer för att irritera. För Anders blir IRRITERAD...men inte bestämd... Så då är det ju kul att retas...
Men med matte följer han gärna med...stenkoll på mig har han. Och så lojal och( synd att jag inte hittar ordet...När jag kommer på det ska jag genast skriva det! För just det beskriver Midas).
Idag har han åkt traktor med husse! Jag och Tim var i Vetlanda för 1års fotografering!
När jag kom för att hämta Midas på Anders jobb och han fick se mig började han "gnurra" kallar vi det för! (Nåt mellan morr o gnäll...o svansen började gå... Det är Mattes Midas

Vilka dagar...ojojoj

Vad ska jag säga...livet med valp och en 1årig pojke kan va både kul OCH tröttsamt. Men om man får en LITEN stund över att sätta sig o fundera på saken så kan jag inte mer än njuta...
Igår var det full rulle. Ville ju njuta av solen så jag drog ut hunden på tomten. Och Tim med poolen. Tappade upp vatten i poolen och både Tim och Midas hjälpte till!
 

Samtidigt skulle jag hålla Midas på tomten så han inte sprang in till nån av grannarna och då inte lämna poolen med barnet i! Underhållande!

Idag var jag så jäkla trött. Vaknar inte Midas först så gör Tim det! Klockan 5 (på natten i min värld) är en populär tid! Imorse var det sedemera Tims tur. Och han skulle inte somna om efter vällingen! Och givetvis vaknade valpen och måste akut ut...
Så idag var en jobbig dag för mamma/matte.
Vi åkte till en kompis som lånade med sig Tim till stan och jag och Midas stannade och busade med hennes hundar (se bild).


Så gick vi och hälsade på hästarna. Dom måste Midas skälla på, men bara en gång!


Clara och Patrik kom tillbaks från stan och Tim fick sin lunch innan vi åkte! När vi kom hem åt jag trött min lunch sen sov och sov och sov vi till 16.30... SKÖNT!


Vaccination

En liten hund kan bli trött av att vaccineras!
Petter Ljung (veterinären) skulle givetvis skoja lite med mig! Jag kom in med barn i famnen. Mappen med papper om Midas och vaccinationsintyg och Midas i den andra. Och så klart skulle Midas vira in sig i det jäkla snöret (tacka vet jag skogen hemma där han inte virar in sig i mer än sig själv och blåbärsriset!) Och in i undersökningsrummet. Ner på en stol och hund under!
Då kom veterinären och Midas får inte hoppa... NEJ då... Det påpekade veterinären oxå när Midas hoppade(!) och sa: "du har lite o göra här ser jag, med litet barn och valp". Men han hälsade på Midas som lyckligt hoppade och studsade... ;)
Nåväl, det är ju lättare sa jag, när han är i vagnen "barnet alltså"...
Ljung gick och kom tillbaks med sprutan! Fick godis att hålla framför nosen och när det där äckliga vaccinet sprutades in så sved det lite så han måste vända sig om! Men fortfarande lika lycklig som innan!

Sen åkte vi till Tims kompis Ludvig som oxå är 1 år! De lekte som barn i den åldern brukar...ta saker från varandra och äta jord och sten... Men Ludvig och hans familj har en Molly (hund) som är en tant i jämförelse med Midas och de busade...
Så nu ligger det en TRÖTT Midas under skrivbordet...

När vi kom hem var ju hans matte bara tvungen att frisera håret under tassarna oxå...o vilken kille... Han klarade det galant! Lite protester, men provade aldrig vända sig eller resa sig! En annan dag ska vi finputsa oxå!


12 veckor

Oj! Nu har Midas redan bott hos oss en vecka!
Idag har han busat en del och varit lite rastlös, men idag har Tim inte haft en av sina bästa dagar heller! Klängig och mysig mest hela dagen!
Men Midas har i alla fall letat godis under handduk och fått en toarulle med godis i!
Mer än så har inte hunnits med!
Men han mår nog bra ändå! Har svårt att koppla av då hans matte far runt som en ånglok hela tiden, fixa här och där. Och bära på Tim här och där! Han har tyckte det varit väldigt trevligt när Tim sovit, för då har jag också vilat.

Midas med toarulle Godisrulle är kul, när man kommit på vad det är i den!!!

Spår

Idag har vi spårat köttbullar!
Det gick kanon trots att spåret låg 10 min innan vi gick på det!
Om jag tvivlade på Midas? Aldrig en sekund, men däremot på min förmåga att lära rätt...

Och två gånger idag har han varit o PLASKAT i bäcken och haft dagens Aussieryck!
Och så är han VÄLDIGT duktig på att hjäpa matte och plocka smultron...(dvs äta upp dem själv ;) )

Så där!

Nu börjar det snart likna nåt! Hittade förstås en perfekt mall!
Nu ska det bara läggas in lite nya typsnitt och ändra lite färger så är jag snart nöjd!

Midas har sovit borta en natt hos Klara och Kelly! (Dvärgsnuser och rottis)
Vi vart ju sent igår(läs fredag) tvungna att åka med lilla Tim till Västervik för att han
41.1 i feber! Synd om honom.
Han fick komma hem dirket men hunden hämta vi idag! Väldigt trött efter bus med Kelly!
Sen vi kom hem har vi tränat hur vi ska gå i utställningsringen och klippt klorna!
Allihop faktiskt! Men efter två dagars träning så skulle det bara FUNKA!

Här kommer lite bilder.
Midas sover gärna under kökssoffan, skrivbordet och sängen
Ute på promenad

Vi börjar om med ny blogg!

Min andra blogg var jag inte riktigt nöjd med då jag inte kunde lägga in bilder och skriva mellan dem... Inte av vad jag förstod i alla fall!
Och jag är inget snille på sånt här! Och det ska vara enkelt...

Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0