Valpträff

I helgen var det valpträff på Nässjö BK! Alla valpar med ägare var där utom Hamlet och Amanda!
Det var en lärorik helg för mig i alla fall! Mycket hundprat!
På lördagen lekte valparna innan "skolan" började!
Sen stod spår på dagordningen! Jättekul! Midas klarade det galant och Stephanie tyckte vi skulle starta i apellen(stavas?)
Sen var det lunchdags! Hungriga mattar och leksugna lite trötta valpar! Sedan så gick vi ut och fick träna lite utbyte av leksak så inte hundarna tror vi ska ta deras leksak. Och det skulle vara två samma lika leksaker så det inte vart någon favorit. Kul sätt att leka med hunden!
Vädret var inte riktigt kanon så vi gick in och valparna fick träffa Lucy(mamma), Olivia och Miranda och plötsligt spred sig ett litet lugn över valparna... Midas han smörade för löpande Olivia och hon morrade förnöjt och ogillade honom en aning.
Middagen bestod av tacos! Gott ju!
Sedan var det dags för mig och Midas att åka hem! Alla andra sov kvar i klubbstugan!
På söndagen var det tips om utställning och tillfixning av lite hundar, som stod på schemat. Sedan spårade vi och körde uppletande! Alla valparna klarade uppletandet superbra! Spåret gick sisådär, men så blåste det också! Prat om massage och mer utställning blev det också tid till! Och så givietvis gruppfotografering!

Valpträffen var mycket värdefull för mig och Midas! Idag är han en annan hund, säkerligen för att hans matte fick lite matnyttiga tips som gör att hon känner sig mer lugn och trygg i sitt hundägarskap!
Jag är inte så mycket ute och cyklar ändå. Och faktiskt har prestationsångesten släppt en aning!
Mål kan man ha ändå! Men vi tar en dag i taget och har kul tillsammans! Mycket mys och gos.

Tog inga egna bilder så jag får hänvisa till min uppfödare, Maries sida(Ruby Passions). Kanske får jag låna nåra bilder av henne!

Tills vi skrivs igen, ha de gott!
Ann

Spårat och valpkurs

Vår valpkurs heter PuppyParty och på lördag börjar del två!
Min vildning till hund var precis galen av energi i söndags då det var sista dagen på kursdel ett!
Men detta är bara om matte inte jobbar med honom. Släpper jag fokus en sekund så är han iväg och hittar på annat.
Så i söndags slets kopplet ur min hand och han skrämde väl en sheltietik på drygt tre måndader...

Nu har Midas matte bestämt sig att vi ska arbeta ännu närmare varandra och ha ännu fler trygga mysstunder.

På lördag (förrutom valpkurs) ska jag och Midas på socialisering på Vimmerby marknad. Eller snarare osocialisering. Han ska helt enkelt passivitetstränas. Vi ska vara där vid tio, då är det inte så mycket folk. Och klockan 11 är det fortsättning valpkurs.
Detta ska vi lära oss på valpkursen som kommer, som Josefin skrev i sitt mail...:
"avståndslydnad inkallning, stanna, stanna kvar, nosaktivering, miljöträning på stan samt upplevelsebana m.m."

Idag är en dator -och hundaktiveringsdag! Ska ordna mer minne på datorn och skriva en massa mail. Får se hur långt jag hinner medans Tim är på dagis. Har en timme till på mig!

Midas är lite stressad just nu och jag tror det handlar om maten. Han blir nog inte tillräckligt mätt. Ska ut på nätet och kolla valpfoder idag!

Och så måste jag få tacka min snälla uppfödare Marie, för stödet hon ger! TACK SÅ JÄTTEMYCKET! Ditt stöd ger mig en spark i ändan... Ser fram mot valpträffen!

Nu har jag ju även ett mål att jobba mot och det är Lydnadstävling till våren! Utan för höga krav. Första tävlingen kommer bli som prova på och till den andra vet vi ju vad vi kommer behöva träna lite extra på!

En mysstudn med Tim i poolen...

Har lagt ett blospår idag på tomten! Vet ni, det gick verkligen över förväntan! Matte stolt nu!


RSS 2.0