Lite mer Rallylydnad och besvikelse

Jaaaa! Vilken kurs! Vilken grej!
Rallylydnad var ju bara vår grej alltså! Himla kul! Bara hoppas den blir officiell snart också!

Så kul trodde jag inte man kunde ha! Och vad vi vuxit ihop mer jag o Midas! Min kille! Stolta matte!
Får massor med beröm på kursen, men kan inte ta till mig sånt alls vad det gäller nåt.
Midas har ju kört första frivarvet redan! Det gjorde han redan första kvällen. In i klubbstugan och for.
Han har ju inte dåligt självförtroende den där.

Vet ju att hundar inte "tänker" och de lever ju bara i nuet! Och det vill jag lova att det STÄMMER in på Midas. Han tar ju långturer i skogen, badar gärna i bäcken och dammen, springer över hundar och står på stenar och trillar ner i dammen, viftar inte bara på svansen utan hela kroppen (undrar hur många gånger han viftat omkull stackars Tim?). Senast i morse flyttade han på Tim med sin rumpa, så där som bara hundar kan...liksom här är min plats i solen...och givetvis ramlade Tim och blev både ledsen, arg och rädd. Midas fattade direkt att han gjort nåt, men inte vad....
Sist på kursen var det inte riktigt min dag, men Midas skötte sig bättre än någonsin förr! Ja la mig ner raklång på planen och fick en stor röd 4-bening över mig. Där stod han tills jag kom på att jag skulle testa om ligg sitter som det ska! Och visst: "Ligg" sa jag och han la sig... Hahaha...på mig så klart...
Midas går bredvid mig på promenaderna och tittar helt förväntansfullt. Finns fortfarande en hel del störningar vi måste jobba på; barn, katter och fåglar...för de är nog de största och svåraste störningsmomenten. Och försöka träna när man är trött eller inte känner att man har lust eller ork själv går INTE ALLS-märks mycket tydligt på en Midas!
Efter Rallylydnaden började så har promenaderna blivit roligare. Man kan ju träna skyltarna utan skyltar var helst man går och det är just det som vi behövt. En roligare vardag och just detta har nog bidragit till att Midas tycker om matte ännu mer.

Vad är jag besviken på då?
Jo, min nollade ekonomi just nu...ville anmäla till vallningskurs. Men jag har fasiken inte råd. Finns annat att lägga pengar på nu helt enkelt. Och så letar jag ju efter min tik fortfarande...o man vet aldrig när Hon dyker upp!

Tills vi möts!
Ha en fantastisk vår

Kram

Rallylydnad

Imorn börjar vår Rallylydnadskurs! Som jag längtat!
Nässjö, here we come! ;)

På torsdag är det prova på tävlingslydnad som gäller, men känns inte som vi är redo nån av oss...
Men det kostar inget att prova!
Och söndagen är det "aktivitetspasset" som det en gång hette, men pga för få instruktörer ???? så blir det nån allmänlydnadskurs. Man går promenader och så tränar man på det som behövs....men jag tror vi SKIPPAR den...
Ja för än är Midas ju bara ett barn...ett monster.

Jupp ett monster som springer efter bilar och får han dem att stanna är lyckan gjord, tror han är fågelhund, äter "mat" ur slasken (urk) och är samtidigt en av de mest underbara hundar jag träffat och ägt ;)
Han är underbart trevlig mot Tim, snart två år. Och vilket tålamod han har med vår lilla pojk. Tim han klättrar på honom, ska bädda ner honom under filtar och snuttar. Delar biabädd med honom. Och Midas får sig ett och annat ovett när han gör saker som inte passar Tim....typ när han flyttar sig när Tim bäddar ner honom, eller rör på sig så snuttarna åker ner från honom.... "Neeej Bidda".
Tim pillar honom lite överallt, öron, näsa mun och ja...snoppen också; "Bidda poppe issa" Hahaha
Gränsen går i alla fall när lilla Tim testar vad som händer när man slår lite på hunden....men Midas han står där och tar emot så matte får säga till Tim!

Ska bli så spännande att se vad 2010 has to bring....

MH inbokat med alla i kullen!

Annars händer inte mycket!
Vi har precis blivit kvitt magsjuka...Tim har en släng kvar. Tack och lov klarade jag mig undan med "bara" illamående och ett par toabesök!

Arbetspraktiserar alla dagar i veckan i en garn- och handarbetsbutik! 3h om dan. Det är kul, men SÅ ont jag får i nacken, strålar ut i armen och handen...
Sen kommer jag hem och är en grinig mamma, sambo och matte....men efter en promenad med hunden brukar irritationen släppa :)

Jahopp, har inget mer att skriva idag!

Ha de gott



Utställningsresultat!

Då var andra utställnngen avklarad! Sollentuna Rackethall, lördagen den 27mars
Inget pris, men en 3e plats med fin kritik=matte stolt!

Så här löd kritiken:
"Mask hanvalp, välplacerade öron o ögon, bra bett, tillräcklig hals, ngt framskjutet skulderparti, bra bröskorg, fin rygg, ngt sluttande kors, passande benstomme, rör sig ännu ngt valpigt, trevligt temperament, fin päls"
Domare för dagen: Jan Törnblom



Det matte är speciellt stolt över är "trevligt temperament".

Nästa utst blir kanske Hultsfred. Då vi är anmälda till Rallylydnads kurs så måste jag tänka på ekonmin....

Vår träning går framåt, han lugnar ner sig för var dag som går. Största "promlemet" är mattes stresshantering, men ju mer jag slår av på takten och pulsen inte går upp så lägger sig pulsen även på Midas. Det är honom man kan läsa på hur matte mår! Så vi tränar rätt mycket AVSLAPPNING och STRESSHANTERING!

Och så vill jag skänka en tanke till Midas uppfödare Marie som förlorat sin Miranda. Det är så tråkigt....
Hoppas hon må vila i frid din virvlvind.....

Nu ligger mina två änglar och sover, både Tim och Midas....

Kram




RSS 2.0