Upprörande

Japp, nu är jag visst på blogghumör...
Läste just om en flicka som blivit svårt biten i ansiktet. Denna gången av en rottweiler. Annars kan det ju stå kamphund också, vilket med största sannolikhet betyder pittbull, amstaff eller staffe och så kan vi nog lägga till några raser till med "typiskt kamphundsutseende".
Vad som gör mig upprörd är att när det är en hund av "kamphundsras" står det alltid...men skulle det varit en annan ras, vilken som helst annars, står det bara "hund" i tidningarna.
Nu blev till o med rottisen nämnd - antagligen för att i vissa ögon tillhör även den kamphundarna...
Är det någon som någonsin tar ansvar för vad barnen utsätter hundarna för?
Vi vet inte orsaken bakom attacken...har hunden möjligen blivit retad eller liknande av barn innan? Detta betyder inte att det är rättfärdigat, men är så fallet förstår en sund hundägare att det kan brista för den bästa av hundar, för den tryggaste av hundar till o med. Och vad som helst kan trigga igång det...

Vem har ansvar att lära barn hur man umgås med alla slgas djur? Jo, föräldrarna OCH  hundägare. Barn får inte göra vad som helst med en hund...behöver jag ge exempel på vad som inte är ok? Det handlar även där om ömsesidig respekt. Hundar måste ju också lära sig att det finns gränser!

Lämplighetsintyg för hundägare skulle ju inte skada...

Ha de bäst!
Ann

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0